Je bent een gouden kans voor de wijkkrant, als…

Logo-Je-Bent-Als-...-01-1

“Je bent Alkmaarder/Amsterdammer/Rotterdammer/Zierikzeeënaar als…”

Op Facebook verenigen steeds meer stads- en dorpsgenoten zich in groepen met deze namen. Talloze Facebookers delen via zo’n ‘community’ nostalgische foto’s van hun stad, maar ook actuele ontwikkelingen worden besproken.

De pagina’s zijn immens populair en tellen vaak duizenden leden. Een gouden kans voor wijkkrantmedewerkers! Immers, een prachtige manier om in contact te komen met die buurtbewoner die nog dozen vol oude foto’s van de wijk op zolder heeft staan.

Maar ook een middel om de vinger aan de pols te houden: wat leeft er onder de bewoners van je stad? En hoe zit dat met je wijkgenoten?

En heeft je wijkkrant al een eigen Facebook-pagina? Vraag het bij twijfel aan de beheerder van de pagina, maar het wordt je vast niet kwalijk genomen dat je die even onder de aandacht brengt ☺

Kortom, absoluut de moeite waard om je op Facebook aan te melden bij zo’n groep. En bestaat ‘ie voor jouw woonplaats nog niet? Er is niets dat je tegenhoudt om ‘m als eerste aan te maken!

Heb je iets aan dit verhaal? Laat het hieronder weten!

Op deze website zullen we vaker informatieve artikelen plaatsen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Volg ons ook op Twitter voor regelmatige #meotips

Illustratie: Jos Gisolf – Stichting MEO