Is jullie website al te gebruiken op mobiel en tablets?

meo-webdesign85% van alle websites is ongeschikt voor mobiel gebruik!

Het mobiel internetgebruik groeit enorm. Er zijn nu al meer mobiele dan PC internetgebruikers. Voor u is dus van belang dat de bezoekers uw website op mobiel en tablets goed kunnen lezen en gebruiken. De mobiele browsers kunnen de meeste sites wel tonen. Maar als gebruiker is er vaak niet mee werken. Wat zou het heerlijk zijn als je op alle apparaten dezelfde gebruikerservaring hebt en dezelfde informatie kan vinden. De oplossing is een responsive website.

Wat is een responsive website?

Een responsive website is zo ontworpen dat hij zichzelf aanpast aan elk denkbaar scherm. Van een kleine smartphone, via verschillende maten tablets en laptops tot grote desktop schermen en Smart TV’s.
Een responsive website is ook beter voor je vindbaarheid in zoekmachines. Google beveelt responsive webdesign zelfs nadrukkelijk aan. Het houdt al je content op één enkele URL, wat makkelijker is voor je gebruikers, om te delen en naar te linken en voor de algoritmen van Google om je content efficiënter te achterhalen en indexeren.

Zijn er ook nadelen aan een responsive website?

Nadelen zijn er niet echt, wel valkuilen. Zoals bijvoorbeeld het risico dat een responsive website niet doordacht wordt opgezet en daardoor te ‘zwaar’ is voor mobiel gebruik over een 3G verbinding. De mobiele gebruiker laadt in dat geval wel alle onderdelen van de complete website, terwijl hij die lang niet allemaal nodig heeft. Een andere valkuil is dat de visuele volgorde van de content (wat toon je eerst) op een smartphone verkeerd uitpakt als de webdesigner daar niet rekening mee houdt. Je ziet nog wel eens belangrijke ‘calls to actions’ verdwijnen uit beeld op smartphones.

Laat Stichting MEO uw nieuwe website maken

Al vanaf €350,00 kunt u een nieuwe website laten maken. Onder leiding van onze webdesigner maken de jongeren van het Leerbedrijf MEO uw website. Of het nu voor hun stage of werkervaring is, vol enthousiasme werken zij aan uw opdracht.