Stagiaire Rianne – “Ik zie alleen maar waardevolle collega’s”

Even voorstellen

Mijn naam is Rianne Hijlkema, 20 jaar oud en ik kom uit Wieringerwaard. Wieringerwaard? Ja! Een klein dorpje in de kop van Noord-Holland waar ik al mijn hele leven woon. Ik volg de mbo-opleiding Marketing en Communicatie niveau 4 op het Horizon College te Alkmaar. Tijdens de stageperiode bij Stichting MEO zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en hoop ik deze goed af te kunnen ronden en mijn diploma te behalen. Deze stageperiode loopt van eind januari tot en met begin juni 2015. 20 weken non-stop stage! (Met uitzondering van het weekend natuurlijk!) Bij Stichting MEO ben ik de side kick van Bianca: ik ondersteun haar in het klantencontact, communicatie binnen het bedrijf en het verwerken van de opdrachten die binnenkomen van de klanten.

Keuze voor Stichting MEO

Op school hebben wij naar een stage gezocht via de website van Ecabo. Zo kwam ik dan ook terecht op de website van Stichting MEO. Deze vond ik er erg goed en professioneel uitzien en gaf mij de indruk dat ik hier veel kon opsteken op verschillende gebieden. Omdat het onder andere een leerbedrijf is verwachtte ik leeftijdsgenoten tegen te komen, wat de overstap van school naar werk toch wat makkelijker maakt.

“Als je ziet wat de medewerkers hier in elkaar zetten aan websites en grafische ontwerpen, zoals flyers en posters, heb ik veel bewondering voor hen”

Leuke en minder leuke dingen

Het contact met alle medewerkers binnen de stage is erg leuk. Met iedereen heb je zo nu en dan een praatje, en met iedereen deel je verschillende interesses zoals lezen, gamen, huisdieren. Iedereen gaat leuk en gezellig met elkaar om wat de samenwerking ook erg bevordert. Ik moest erg wennen aan de regelmaat. Elke dag dezelfde tijd uit bed, douchen, naar stage. Als je op school zit heb je hele flexibele tijden, en als je dan moet overschakelen naar vaste tijden en volledige dagen is dat een hele verandering! Ik vind het wakker worden in de ochtend inmiddels steeds beter gaan, al denkt mijn moeder hier waarschijnlijk anders over!

Waardevolle collega’s

Stichting MEO werkt met een klein aantal vaste krachten, jongeren met een Wajong-indicatie die een werkervaringstraject volgen en stagiaires uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Bij het woord ‘Wajong’ denken veel mensen meteen aan gehandicapte en chronisch zieke mensen, maar bij MEO zie ik alleen maar waardevolle collega’s. Ieder individu heeft zijn eigen kwaliteiten en is ieder uniek in hun creatieve aspect. Als je ziet wat de medewerkers hier in elkaar zetten aan websites en grafische ontwerpen zoals flyers en posters heb ik veel bewondering voor hen. Zij zijn ieder een ster op hun eigen afdeling binnen het bedrijf, Wajong of niet.

Belangrijkste les

Wie goed doet, goed ontmoet. Dit weet natuurlijk iedereen, maar het is een van de dingen die mij het meest is bijgebracht tijdens mijn stage. Aardig zijn voor klanten en een goede relatie opbouwen werpt zijn vruchten af. Ook het onderhouden van goed contact met collega’s is iets waar je tijd en energie in moet steken, maar als je elkaar eenmaal een beetje hebt leren kennen gaat de samenwerking steeds beter!

Toekomstplannen

Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat de toekomst mij brengt. Ik wil graag mijn diploma voor deze opleiding behalen. Het maken van een keuze voor een vervolgopleiding vind ik zo moeilijk dat ik voor mezelf heb besloten eerst een jaar te gaan werken en mij op die manier te oriënteren op wat ik wil. Ik vind iets leuks, of iets leuks vindt mij! Wat mijn toekomstplannen betreft heeft deze stage mij wel geholpen met een keuze. Het stagelopen bij MEO is leuk, maar ik weet niet zeker of ik een carrière wil beginnen binnen de communicatiesector. Er liggen nog zo veel nieuwe mogelijkheden en kansen voor het oprapen, dat ik het zonde vind om deze niet te ontdekken!

“Straal positiviteit en vriendelijkheid uit tegenover de klanten, want zij associëren
jouw attitude met die van het bedrijf. Jij bent tenslotte het visitekaartje!”

Stage lopen bij MEO?

Vind je het leuk om contact te onderhouden met klanten? Dan zou ik stage gaan lopen bij Stichting MEO. Je bent constant in contact met de klant: e-mailen, bellen, op bezoek bij klanten. De indruk die jij achterlaat is erg belangrijk. Vooral als je wilt leren hoe je goede e-mails schrijft en de telefoon juist opneemt is MEO een prima werkplek om daar wat meer over op te steken. Wees jezelf, maar straal positiviteit en vriendelijkheid uit tegenover de klanten, want zij associëren jouw attitude met die van het bedrijf. Jij bent tenslotte het visitekaartje!

Tot slot

Zoals ik al eerder zei: een goede relatie met je collega’s is belangrijk. Mocht je nou, net zoals ik, tijdens je stage een stroomstoring tegenkomen die zich afspeelt in heel Noord-Holland: je kunt altijd met je collega’s nog een spelletje spelen op een groot vel papier, zoals kamertje verhuren bijvoorbeeld! 😉